Datum: 10-12-2019

Buurtteam Rosmalen, Nuland en Vinkel zoekt vrijwilligers

Buurtteam Rosmalen, Nuland en Vinkel zoekt vrijwilligers.

Het buurtteam zoekt vrijwilligers voor het infopunt Nuland & Vinkel, die enkele uren in de maand andere inwoners willen helpen met vragen. Het infopunt is iedere donderdag bereikbaar, in de ochtend in Nuland en in de middag in Vinkel. Mensen die niet in de gelegenheid zijn langs te komen, bezoeken we thuis. Naast de spreekuren willen we het aanbod uitbreiden. We gaan met maand thema’s werken, en vanuit de thema’s ook op andere manieren informatie en advies geven. Hiervoor zoeken we mensen die hier ideeën voor hebben en mee willen werken in de uitvoering hiervan.

Buurtteam Rosmalen, Nuland en Vinkel zoekt vrijwilligers

Het Buurtteam biedt basisondersteuning in de wijk. Wij maken ons sterk voor een omgeving waarin mensen aandacht hebben voor elkaar en voor een leefomgeving waar het prettig wonen is. Dat willen wij bereiken samen met inwoners in de wijk!

Functie omschrijving

In het Infopunt worden mensen ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt vragen en kan ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, met digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties. Wat besproken wordt blijft altijd tussen de inwoner en de vrijwilliger. Zijn mensen niet in de gelegenheid om naar het Infopunt te komen, dan gaan we op huisbezoek. Naast het geven van informatie en advies willen we ook mensen met elkaar verbinden en zorgen voor ontmoetingen. Hiervoor gaan we verschillende thematische activiteiten organiseren.

Gevraagde vaardigheden

Affiniteit met geven van informatie en advies;

U kunt zelfstandig werken;

U kunt geheimhouding bewaren;

U bent bekend met e-mail, internet;

U hebt minimale kennis van sociale voorzieningen en fiscale regelingen;

U bent minimaal een jaar beschikbaar als vrijwilliger.

Voorbereiding en inwerken

Wij bieden u een inwerk periode aan, samen met de vrijwilligers die nu al in het infopunt actief zijn. Vanuit het buurtteam is een wijkwerker betrokken op de achtergrond. Er is tweemaal per jaar overleg met elkaar. En de aangeboden deskundigheid vindt plaats vanuit KOO / wijkplein of de vrijwilligersacademie 073. Het vrijwilligerswerk valt onder de verantwoordelijkheid van Farent. Wij bieden u een vrijwilligersovereenkomst aan. Verder hanteert Farent een vrijwilligersbeleid.

Informatie en aanmelden
Heeft u vragen of interesse, maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek! Wij leggen u, in het kennismakingsgesprek graag uit wat het infopunt en het vrijwilligerswerk inhoudt en wat we van uw verwachten. Tevens maken we met elkaar kennis, om te kijken of deze vorm van vrijwilligerswerk bij jou past. Natuurlijk geven we ook graag antwoord op de vragen die bij jou leven.

Met vriendelijke groet,

Sonja Boerman – sociaal werker