Wij staan voor Ons Vinkel

"Container Kunst" in Vinkel succesvol afgerond.

Datum: 06-10-2021


"Container Kunst" in Vinkel succesvol afgerond.

Publicatie gemeente 's-Hertogenbosch : Straatkunstenaars beschilderen 76 containers


De Afvalstoffendienst en Kings of Colors gaan op 23 locaties nog eens 76 containers ‘pimpen’. Dit gebeurt onder de noemer ‘Container Kunst’. Eerder werkten we al samen om de afvalcontainers op het Goulmy en Baarplein te verfraaien. Een oproep aan bewoners om mee te denken, leverde 154 reacties op. Eind augustus start het vervolg op het Rivierenplein.


Straatkunstenaars
Kings of Colors is een echt Bosch collectief. Het doel is om straatkunstenaars een podium te geven. Op iedere locatie worden de containers door een andere kunstenaar beschilderd. Het thema ‘natuur’ komt overal in terug.

 

Opfleuren van de wijk
“Op veel plekken in de gemeente staan containers voor restafval, papier, glas, plastic en textiel. Hoe leuk is het om deze vierkante metalen bakken te voorzien van een mooie beschildering? De straat en wijk fleuren er direct van op”, vertelt Jan Hoskam. “Natuurlijk hopen we dat inwoners de containers daarna nog beter gaan gebruiken. Het is toch jammer om afval ernaast te gooien?”.

 

In de gemeente krijgen de containers op 23 locaties een nieuw uiterlijk. In Vinkel betreft het de ondergrondse afvalcontainer in de Brugstraat. Deze container is eind september 2021 voorzien van een typisch Vinkels landschap met op de achtergrond de Vinkelse Molen en prominent een witte zwaan.

Twitter

Deze website wil gebruik maken van cookies.