Denk met ons mee!

Datum: 14-01-2019

Dag inwoners van ‘Ons Vinkel’,

De Dorpsraad Vinkel is een klankbord voor de bewoners van Vinkel (inclusief het Soperse Bos en het Dierenbos) en komt op voor de collectieve belangen van het mooie Vinkel bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Gevraagd en ongevraagd geven wij advies aan het gemeentebestuur en andere instanties. De Dorpsraad is een onafhankelijke partij zonder politieke belangen en fungeert als schakel tussen burger en gemeente. De Dorpsraad wil de inwoners stimuleren, activeren en faciliteren bij acties die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van ons dorp. De Dorpsraad zet zich in voor jong en oud en voor grote en kleine zaken.

Twee leden van de dorpsraad zijn recentelijk gestopt met hun activiteiten binnen de dorpsraad. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe, betrokken dorpsgenoten om de huidige club van 8 leden te versterken. Binnen de dorpsraad kun je zelf bepalen welk onderwerp of item je interessant vindt om je hier in te verdiepen.

De onderwerpen die frequent de revue passeren zijn:

De Woningbouw;
De Groene Delta 2 (landschapverbetering, natuur en recreatie);
De Openbare Ruimte;
De toeristische en recreatieve routes (o.a. wandel/fietsbrug bij de Wetering);
Jeugd en Ouderenzorg in Vinkel en omliggende dorpen;
Industrieterrein Heesch West in relatie met het verkeer door Vinkel;
Winterverlichting gedurende de donkere maanden;
Verdere optimalisatie Pastoor Vogelsplein middels bv. een overkapping;
Duurzaamheid, glasvezel etc. etc.

Heb je wellicht interesse of vindt je het leuk om eens bij een interne dorpsraadvergadering aan te sluiten? Op www.dorpsraadvinkel.nl vindt je onze contactgegevens. Schroom niet om ons te bellen, appen etc.

We willen Henry Hubers en Ger van de Hombergh nogmaals bedanken voor hun bijdrage de afgelopen jaren.

Namens de Dorpsraad Vinkel

Pascal Peters