Denk met ons mee! Nieuwe leden voor de dorpsraad gezocht.

Datum: 24-03-2020

Denk met ons mee! Nieuwe leden voor de dorpsraad gezocht.

Dag inwoners van ‘Ons Vinkel’,

De Dorpsraad Vinkel is een klankbord voor de bewoners van Vinkel (inclusief het Soperse Bos en het Dierenbos) en komt op voor de collectieve belangen van het mooie Vinkel bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Gevraagd en ongevraagd geven wij advies aan het gemeentebestuur en andere instanties. De Dorpsraad is een onafhankelijke partij zonder politieke belangen en fungeert als schakel tussen burger en gemeente. De Dorpsraad wilt de inwoners stimuleren, activeren en faciliteren bij acties die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van ons dorp. De Dorpsraad zet zich in voor jong en oud en voor grote en kleine zaken.

De laatste jaren zijn enkele leden van de dorpsraad gestopt met hun activiteiten binnen de dorpsraad. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe, betrokken dorpsgenoten om de huidige club te versterken.

Binnen de dorpsraad kun je zelf bepalen welk onderwerp(en) of item(s) je interessant vindt om je hier in te verdiepen. De onderwerpen die frequent de revue passeren zijn:

• Woningbouw;
  • De 'Groene Delta 2' (landschapverbetering, natuur en recreatie);
  • De openbare ruimte;
  • De toeristische en recreatieve routes (o.a. wandel/fietsbrug bij de Wetering);
  • De jeugd- en Ouderenzorg in Vinkel en omliggende dorpen;
  • Industrieterrein Heesch West;
  • De aanschaf van winterverlichting voor de donkere maanden;
  • De verdere optimalisatie van het Pastoor Vogelsplein middels bv. een overkapping;
  • De onderwerpen duurzaamheid, sociale zaken, jeugd- en ouderenzorg etc.

Heb je wellicht interesse of vindt je het leuk om eens bij een besloten dorpsraadvergadering aan te sluiten? Op www.dorpsraadvinkel.nl vindt je onze contactgegevens. Schroom niet om ons te mailen, bellen, appen of bezoek eens onze openbare dorspraadvergadering.