In de Vinkelse molen De Zwaan komt een leer- werkplek - Wilskracht

Datum: 28-04-2020

In de Vinkelse molen De Zwaan komt een leer- werkplek - Wilskracht

In de Vinkelse molen 'De Zwaan' komt een leer- werkplek voor mensen die talenten willen ontwikkelen en daar ondersteuning bij nodig hebben…..

In Vinkel wordt molen 'De Zwaan' herbouwd. Twee jaar geleden heeft het bestuur van Stichting de Vinkelse molen ons (Ineke Pennings en Rita van de Ven) gevraagd om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om in de toekomst iets met zorg te kunnen realiseren in molen.

Wij hebben dat onderzoek opgepakt en ons door allerlei mensen, organisaties, soortgelijke projecten, vrijwilligers van de Vinkelse molen en ouders laten adviseren en zijn tot een mooie conclusie gekomen.

Molen 'De Zwaan' is een perfecte locatie voor een leer- werkplek voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Een volwaardige werkplek waar een ieder talenten kan ontdekken en de mogelijkheid krijgt om deze te ontwikkelen. Vanaf September 2020 gaan wij (Rita vd Ven en Ineke Pennings) deze uitdaging aan. Met onze ruime ervaring in de zorg en onze visie en onze betrokkenheid bij molen 'De Zwaan' zijn wij een goed team om dit project tot een succes te maken.

De ontwikkelingsactiviteiten zijn gericht op de molen en houden o.a. de volgende activiteiten in:

- reserveringen aannemen en organiseren;
- voor een reservering MFR (Multi Functionele Ruimte) klaar maken voor ontvangst;
- ondersteunen bij presentaties en rondleidingen;
- fietsers of wandelaars voorzien van koffie en kleine versnapering;
- het maken van appeltaarten/nogatine ijstaartjes e.d. die geserveerd worden aan de gasten en evt. voor de verkoop.

Wij hebben er zin in.

Rita vd Ven en Ineke Pennings