Infopunt Vinkel zoekt vrijwilligers

Datum: 01-03-2024

Infopunt Vinkel zoekt vrijwilligers

Wij (Farent) zijn op zoek naar mensen uit Vinkel die enkele uren in de maand andere inwoners willen helpen met vragen. Het infopunt is iedere donderdagmiddag 13.00 tot 15.00 uur bereikbaar, locatie dorpspraktijk Vinkel.

In het Infopunt worden mensen ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt vragen en kan ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, met digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties. Wat besproken wordt blijft altijd tussen de inwoner en de vrijwilliger. Naast het geven van informatie en advies willen we ook mensen met elkaar verbinden en zorgen voor ontmoetingen.

Gevraagde vaardigheden

- Affiniteit met geven van informatie en advies

- U kunt zelfstandig werken

- U hebt minimale kennis van sociale voorzieningen en fiscale regelingen

- U bent minimaal een jaar beschikbaar als vrijwilliger

Voorbereiding en inwerken

Farent biedt u een inwerkperiode aan, samen met de vrijwilligers die nu al in het infopunt actief zijn. Vanuit het buurtteam is een opbouwwerker betrokken op de achtergrond. Er is tweemaal per jaar overleg met elkaar. En de aangeboden deskundigheid vindt plaats vanuit KOO/ wijkplein of de vrijwilligersacademie073. Het vrijwilligerswerk valt onder de verantwoordelijkheid van Farent. Wij bieden u een vrijwilligersovereenkomst aan. Verder hanteert Farent een vrijwilligersbeleid.

Informatie en aanmelden
Heeft u vragen of interesse? Wij leggen u in het kennismakingsgesprek graag uit wat het infopunt en het vrijwilligerswerk inhoudt en wat we van u verwachten. Neem dan vrijblijvend contact op met Sonja Boerman 06-21596825 of sonjaboerman@farent.nl

Bron: Farent - sociale organisatie