Wij staan voor Ons Vinkel

OnsVinkel Live!

Datum: 08-09-2017


Als Vinkelnaar kun je vanaf deze week geen evenement of nieuwtje meer missen. Er is namelijk een platform wat het gehele dorp met elkaar gaat verbinden: OnsVinkel. Het idee is ontstaan vanuit een vraag die de Dorpsraad zichzelf stelde: hoe verbinden we mensen en informeren we inwoners op een laagdrempelige manier van wat er te doen is?


Het antwoord lag dichterbij dan we dachten, elke vereniging heeft namelijk wel een website of nieuwsplatform. Maar: de gemiddelde Vinkelnaar gaat niet al deze websites af om achter de nieuwtjes te komen. Daarom het platform op www.onsvinkel.nl. De nieuwsberichten en agenda items die deelnemers op de eigen website plaatsen worden direct doorgezet naar het platform. Zo ontstaat een centrale agenda en nieuwtjes vergaarbak waar iedereen uit kan putten! Voor de uitgebreidere berichten en bijvoorbeeld fotoalbums worden mensen weer naar de originele site terugverwezen.

En nieuwe inwoners van het dorp kunnen meteen zien of hun hobby of sport vertegenwoordigd en contact opnemen met de betreffende club of vereniging. Daarnaast is de huisarts, wijkagent, en gemeente ook een belangrijk onderdeel. Vooral zonder deze laatste hadden we het platform niet kunnen realiseren.

 

De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft het, middels het Wijk- en Dorpsbudget jullie initiatief (mede) mogelijk gemaakt om al de websites met elkaar te koppelen middels een soepel IT-systeem. Zonder dit systeem zou alles handmatig overgezet moeten worden, een klus die de meest bevlogen vrijwilliger op een gegeven moment toch ook beu is.

 

Tijdens de komende dorpsraadvergadering op 14 september zullen de mensen achter de website een demonstratie geven. De vergadering vindt plaats in dorpshuis ’t Zijl vanaf 20:00 uur. Nu al nieuwsgierig? Ga naar www.onsvinkel.nl. Wil je deelnemen? Mail ons op: meedoen@onsvinkel.nl.

Deze website wil gebruik maken van cookies.