Wij staan voor Ons Vinkel

Update : Wandel- en fietsbrug Groote Wetering

Datum: 29-05-2020


Update : Wandel- en fietsbrug Groote Wetering

In maart 2020 hebben we jullie via 'De Echo' geïnformeerd dat we (de werkgroep die zich bezighoudt met het tot stand komen van een nieuwe brug) de wens heeft geuit dat deze brug, in een samenwerking met enkele gerespecteerde Vinkelse bedrijven, mag worden gebouwd. Dit is uiteindelijk gelukt.

 

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft recentelijk alvast een deelopdracht hiervoor aan de firma Ploegam, als hoofdaannemer zijnde, verstrekt. Een brug vóór en dóór Vinkel gebouwd, dat is een felicitatie waard.


Hoe komt de brug nu eigenlijk eruit te zien?

 

Door een breedte van maximaal 2,5 meter en een overspanning van 17 meter, wordt het een slanke brug die eerder tussen de bestaande dijken wordt geïntegreerd i.p.v. op de dijken. Een sfeerimpressie is bij dit artikel toegevoegd.

 

Locatie

Waar komt de brug nu uiteindelijk te liggen? De brug komt in het verlengde van het huidig toegangspad, aan de voorzijde van de Molen, te liggen.  

 

Aan de zijde van de Slothoevevijver, wordt een wandel/fietspad aangelegd tussen de Tolbrug en de nieuwe brug. Dit pad op de dijk wordt als een half verhard pad uitgevoerd, dus geen beton of asfalt maar een semi-hard natuurlijk materiaal wat het landelijk karakter niet nadelig beïnvloed. Omdat het Waterschap, voor hun jaarlijks onderhoud met machines over dit pad moet rijden, moeten we helaas wel betonnen opsluitbanden langs het pad aanbrengen. Een gezamenlijke wens is om dit wandel/fietspad ooit richting de sterrenwacht en Nistelrode door te trekken. Vooralsnog is dit niet binnen dit project voorzien.

 

Oplevering

Afhankelijk van o.a. de vele aanvullende opmerkingen vanuit de gemeente én het Waterschap en het vergunningstraject, is nu nog niet aan te geven wanneer de brug wordt gerealiseerd.

 

Wie zijn de Werkgroep?

De werkgroep is een samenwerking tussen ‘Stichting de Vinkelse Molen’ en de ‘Dorpsraad Vinkel’ en bestaat uit Ebert van Wanrooy, Ton van der Leest en Pascal Peters. Voor de technische uitwerking van de brug maken we veelvuldig gebruik gemaakt van de kennis en kunde van o.a. Rob Bouwens, Geert Bouwens, Rien van Aggelen en Geert-Jan van Nistelrooij.

Twitter

Deze website wil gebruik maken van cookies.