Wij staan voor Ons Vinkel

Verkeersmaatregel Bosschebaan Heesch

Datum: 13-07-2021


Verkeersmaatregel Bosschebaan Heesch

Verkeersmaatregel Bosschebaan Heesch

 

Zoals waarschijnlijk iedereen inmiddels weet en ziet, heeft de gemeente Bernheze halverwege mei spontaan en tot ieders verbazing, een obstakel op de Bosschebaan geplaatst. Als Dorpsraad ontvingen we diverse vragen of wij überhaupt hier iets van af wisten. Het antwoord is nee. We hebben vrij snel onze buurgemeente gestalkt met enkele vragen over dit obstakel. Na een moeizaam traject hebben we na zes weken eindelijk enkele antwoorden ontvangen. De paaltjes zijn zeer snel geplaatst maar onze vragen beantwoorden was blijkbaar een uitdaging.


Op onze vraag waarom de gemeente Bernheze niet vooraf met inwoners (en bedrijven en dorpsraden etc.) van Vinkel en Heesch heeft gecommuniceerd, was de reactie zeer kort : ‘Op de plek waar het obstakel (de gemeente spreekt over een verkeersmaatregel) staat, staan geen huizen dus is communicatie niet noodzakelijk’. Bijzondere reactie aangezien veel inwoners regelmatig over deze weg rijden om naar Heesch (of Vinkel) te komen. Een lokaal drukke weg en dan geen communicatie uitvoeren klinkt een beetje tegenstrijdig.

 

Op onze vraag waarom deze “verkeersmaatregel” niet met de gemeente ’s-Hertogenbosch vooraf is kortgesloten, was is reactie : ‘Het is niet gebruikelijk om verkeersmaatregelen af te stemmen met buurgemeenten’. Ook dit is een bijzondere reactie aangezien het obstakel vlak bij de gemeentegrens staat, de gemeente s’-Hertogenbosch in 2018 juist een drietal irritante versmallingen heeft verwijderd en de weggebruikers geen gemeentegrens ziet.

 

Op onze vraag waarom juist hier een versmalling én in deze vorm, was de reactie dat nu is geconstateerd dat de gemiddelde verkeersnelheid aan de hoge kant is. Volgens ons is de verkeerssituatie op de Bosschebaan al jarenlang onveranderd. Waarom nu een discutabele “verkeersmaatregel” zonder enige vorm van communicatie en/of overleg doorvoeren. Waarom niet wachten op een natuurlijk moment in het kader van bijvoorbeeld Heesch-West. Als afsluiting gaf de gemeente aan dat zij de indruk hebben dat de maatregel werkt.

 

Wij hebben eerlijk gezegd niet de illusie dat de “verkeersmaatregel” op korte termijn wordt aangepast. Ons verzoek aan de lezers is ook om zelf richting de gemeente Bernheze te reageren indien u vindt dat de verkeerssituatie is verslechterd. Wij zullen in ieder geval dit onderwerp vanuit de Dorpsraad blijven volgen.

Twitter

Deze website wil gebruik maken van cookies.