Winnend ontwerp van het uniek Vinkels lichtornament.

Datum: 25-09-2020

Winnend ontwerp van het uniek Vinkels lichtornament.

In De Echo van juli 2020 zijn de inwoners van Vinkel geïnformeerd over het idee om ons gehele dorp in de donkere wintermaanden te voorzien van sfeerverlichting aan huis. Dit wordt vormgegeven door in de vlaggenhouder, aan de gevel van elke woning, een lichtornament te plaatsen. Dit Vinkels lichtornament wordt door de werkgroep geproduceerd en is door haar ontwerp uniek voor Vinkel.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze extra sfeerverlichting overal (of je nu in het dorp of in het buitengebied woont) tot zijn recht komt. De vele positieve reacties die ons tot dusver hebben bereikt, hebben ons er in ieder geval van overtuigd dat onder onze dorpsgenoten voor dit initiatief veel animo is.

En de winnaar is ?

Om tot een uniek ontwerp van het Vinkels lichtornament te komen, hebben we gebruik gemaakt van jullie creativiteit. Naar aanleiding van onze prijsvraag, die in juni in De Echo is geplaatst, zijn veel uiteenlopende ontwerpen bij ons binnengekomen. Denk hierbij aan ingekleurde tekeningen van kinderen, maar ook aan zeer mooie tekeningen van wintertaferelen, door een cirkel omlijst. Wij bedanken iedereen voor de vele creatieve en originele ontwerpen! Uiteindelijk is het ontwerp van Claudia Vennix als winnend ontwerp door ons gekozen.

Uitleg winnend ontwerp

De zwaan wordt breed geassocieerd met Vinkel. Naast sportpark ‘De Zwaan’, het zwanengezin in de Groote Wetering en ‘De Meule’, staat de zwaan ook symbool voor de Vinkelse verbondenheid én betrokkenheid met het dorp. Daarnaast is deze afbeelding vanuit beide rijrichtingen, zowel overdag als in de donkere avonduren, als dusdanig goed herkenbaar.

Bestelling

Heb je interesse in dit unieke Vinkels lichtornament, dan kun je deze nu bij ons bestellen. Voor 2020 hebben we de beschikking over een gemeentelijke subsidie en een eenmalige bijdrage vanuit de Ondernemersvereniging en de Dorpsraad. We verwachten dat er mogelijk een beperkte eigen financiële bijdrage per lichtornament van toepassing is. Een mailtje naar sfeerverlichtingvinkel@gmail.com met je naam/adres is voldoende. Het zou fijn zijn als we jouw bestelling vóór vrijdag 16 oktober 2020 kunnen ontvangen.

Nabestelling

Het bestellen van het Vinkels lichtornament op een later tijdstip is ook altijd mogelijk. Voor deze nabestellingen geldt dan wel dat er geen subsidie meer van toepassing is. Je betaalt dan de kostprijs van het Vinkels lichtornament.

En hoe nu verder ?

We gaan nu aan de slag met het produceren van het Vinkels lichtornament. We proberen dit voor de komende winterperiode te regelen, zodat Vinkel dit jaar al in de donkere wintermaanden extra feestelijk verlicht zal zijn. Zodra het Vinkels lichtornament klaar is en jullie deze kunnen ophalen, dan zullen we dit jullie uiteraard kenbaar maken.

De werkgroep bestaat uit Ebert van Wanrooij, Tonny van de Wetering, Arno van de Ven, Raymond van de Ven, Alexander Vromans, Geert van Wanrooij en Pascal Peters.